ETIKA PENGGUNAAN NAPKIN
Peraturan 1:
Apabila diberi napkin, gunakannya. Jangan biarkan ia duduk di atas pinggan. Ia telah diberikan untuk mengelap muka apabila anda perlu dan untuk melindungi riba anda daripada tumpahnya sesuatu makanan.
Peraturan 2:
Peraturan 2:
Tunggu pramusaji untuk mengambil dan bentangkan napkin.
Peraturan 3 :
Jika napkin lebih besar daripada riba, lipatkan seperti bahawa ia hanya menutupi riba.
Peraturan 4:
Peraturan 4:
Apabila mengelap mulut, gunakan napkin dan perlahan-lahan membersihkan kotoran di mulut. Ia menunjukkan etika di dalam sesuatu majlis.
Peraturan 5 :
Peraturan 5 :
Sekiranya mahu meninggalkan meja semasa makan , tinggalkan napkin dan letakkan di atas kerusi ataupun di sebelah pinggan. Sekirannya setelah selesai makan , jangan letakkan di atas pinggan.
Peraturan 6 :
Tempat untuk napkin kebiasaanya di riba pelanggan. Ataupun boleh diletakkan di kolar baju untuk mengelakkan kekotoran di dada baju.