|

ETIKA PENGGUNAAN NAPKIN




Peraturan 1: 
Apabila diberi napkin, gunakannya. Jangan biarkan ia duduk di atas pinggan. Ia telah diberikan untuk mengelap muka apabila anda perlu dan untuk melindungi riba anda daripada tumpahnya sesuatu makanan.

Peraturan 2: 
Tunggu pramusaji untuk mengambil dan bentangkan napkin.

Peraturan 3 :
Jika napkin  lebih besar daripada riba, lipatkan seperti bahawa ia hanya menutupi riba.

Peraturan 4: 
Apabila mengelap mulut, gunakan napkin dan perlahan-lahan membersihkan kotoran di mulut. Ia menunjukkan etika di dalam sesuatu majlis.


Peraturan 5 : 
Sekiranya mahu meninggalkan meja semasa makan , tinggalkan napkin dan letakkan di atas kerusi ataupun di sebelah pinggan. Sekirannya setelah selesai makan , jangan letakkan di atas pinggan.


Peraturan 6 : 
Tempat untuk napkin kebiasaanya di riba pelanggan. Ataupun boleh diletakkan di kolar baju untuk mengelakkan kekotoran di dada baju. 

Mari Chat Bersama Kami :)